Ед Вила Зора, во соработка со ООУ Блаже Конески, СВР Велес и ЈКП Дервен реализираше акција за собирање ПЕТ амбалажа на неколку локации во Велес.

На акцијата се приклучија и граѓаните на кои им беа поделени торбички за ПЕТ амбалажа.