На ден 04.10.2020година во Градскиот парк во Велес со почеток во 10ч се одржа Велосипедска тура планирана за оваа година одржана од еколошкото друштво Вила Зора како дел од проектот на Цивика мобилитас„ Институционално јакнење 2019“.

Поради ситуацијата со Ковид 19, на настанот беа присутни околу 10 учесници, почитувајќи ги мерките за заштита.

Во наредниот период ќе бидат одржани уште неколку велосипедски тури.